Fix: Essentials Грешка 0x80070426 в Windows 10

От Windows 10 вече няма Microsoft Security Essentials и вграденият защитник за потребители на Windows е програма, наречена „Windows Defender“. Когато надстроите от предишна версия на Windows до Windows 10, Windows Defender поема и замества Microsoft Security Essentials. Въпреки това, при приблизително 10% от всички надстройки на Windows 10, нещо се обърква и Windows Defender не успява да замени Microsoft Security Essentials, в резултат на което инсталираната операционна система има както Microsoft Security Essentials, така и Windows Defender.

В такива случаи, Windows Defender не може да запали, което означава, че тя не предлагат никаква защита каквато и към компютъра, и въпреки че Microsoft Security Essentials е винаги да функционира, нейната Spyware & нежелан софтуер за защита и защита от вируси , са както Изключен . Когато потребителят се опита да включи опциите за деактивирана защита, изскача диалогов прозорец на клиент на Microsoft, показващ следното съобщение за грешка:

Възникна грешка при инициализацията на програмата. Ако този проблем продължи, свържете се със системния администратор. Код на грешка: 0x80070426 . “

Докато кодът за грешка 0x80070426 обикновено се отнася до неоригинално копие на Windows, в този случай грешката се отнася до MSE, която не работи правилно. Когато се появи грешка 0x80070426, компютърът ви остава напълно уязвим, тъй като Windows Defender дори не се стартира и MSE не работи правилно.

Решението на този проблем е просто да деинсталирате Microsoft Security Essentials, позволявайки на Windows Defender да си свърши работата и да защити вашия компютър.

По-долу са описани всички стъпки, които трябва да изпълните, за да коригирате грешка 0x80070426.

Дръжте Windows ключ и натиснете R . Въведете taskmgr в диалоговия прозорец за изпълнение. Намерете услугата Windows Defender (WinDefend) , щракнете с десния бутон върху нея и изберете Stop.

0x80070426-1

Това трябва да спре Услугата, но ще започне автоматично след рестартиране на компютъра. Докато е спрян; можете да деинсталирате Essentials. Обикновено в такива случаи не можете да деинсталирате Microsoft Security Essentials, защото Windows Defender е програмиран да блокира инсталацията И деинсталирането на Microsoft Security Essentials.

Трябва обаче да можете да деинсталирате Microsoft Security Essentials, сякаш е друга програма, тъй като Windows Defender временно е деактивиран.

За да го деинсталирате; отидете на Контролен панел -> Програми и функции -> Деинсталирайте програма или задръжте клавиша на Windows и натиснете R ; напишете appwiz.cpl и щракнете върху OK , намерете Microsoft Essentials и го деинсталирайте . След това рестартирайте компютъра си.

След рестартирането и премахването на Essentials; Отидете в Настройки -> Актуализиране и защита, изберете „ Windows Defender “ и се уверете, че защитата в реално време е включена.

Сега се върнете към диспечера на задачите -> раздела Услуги и се уверете, че услугата Defender работи.